Koje su prednosti i mane kombi transporta?

0 Comments

Kombi se može definisati kao motorno vozilo srednje veličine – ponekad se naziva i lako komercijalno vozilo – obično bez bočnih prozora u zadnjem delu, koje je dizajnirano i koristi se za prevoz robe. Kombiji su poznati po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da prevezu mnogo teškog tereta. Napravljeni su da izdrže mnogo i očekuje se da će trajati dugo. Zahvaljujući ovim karakteristika, kombiji su pouzdani i savremeni transportni “sistem” koji se rado koristi.

Kombi vozila su ključni igrači u logističkom lancu. Oni su glavni prevoznik robe u urbanim sredinama i suštinski poslovni alat za mala i srednja preduzeća širom sveta. Posebno za prevoznike, kombiji su neraskidivi deo njihovog svakodnevnog poslovanja.

Kada je kombi transport u pitanju, potrebno je sagledati celokupnu sliku, zato ćemo se i osvrnuti na prednosti i mane kombi trasnporta. Hajde da krenemo od prednosti koje nam ova vrsta transporta nudi. 

Kombi transport je sve popularnija vrsta drumskog transporta. Naime, kombi transport predstavlja 90% svetskog prometa robe. Ova vrsta transportnog sredstva ima nekoliko prednosti a jedna od glavnih je i ta što se zahvaljujući kombi transportu omogućava prevoz velikih količina robe po relativno niskoj ceni.

Prednosti kombi transporta ima još, a neka od njih su:

  • Bezbednost
  • Ekonomičnost
  • Pogodnost 

Sigurnost robe

Za razliku od drugih vrsta transportnih sredstava, kombi garantuje sigurnost zahvaljujući velikom metalnom prtljažniku.

Štiti robu od klimatskih poremećaja i zahvaljujući kratkom vremenu koje je dozvoljeno za prekid utovara (to je, u oblasti transporta, period tokom kojeg se roba prenosi sa jednog vida transporta na drugi), omogućava da se izbegnu lomovi robe kao i gubitak robe.

Niži troškovi transporta

Druga prednost kombi trasnporta je ta što košta manje. Da li je to zato što je daleko bezbedniji od drugih vidova transporta? Aspolutno, jer su samim tim troškovi osiguranja manji. 

Veličina i kapacitet

Kombi optimizuje tovarni prostor. Kombiji su savršeni za široke i visoke terete, terete koje treba složiti i terete koje treba zaštititi od vremenskih prilika ili znatiželjnih pogleda.

Prilagodljivost i fleksibilnost

Kombi se može prilagoditi za bilo koju primenu mnogo lakše od bilo kog drugog vozila, jer se unutar kombija nalazi “prazno platno”. Kada je transport robe u pitanju, velika se prednost ogleda u tome kada vid transporta može odgovoriti na razičite zahteve klijenata. 

Zaštita robe od vremenskih prilika

U slučaju da je teret koji se prevozi osetljiv, kombi transport je idealan. Jasno vam je i zbog čega – zatvoren prostor kombija je odličan za sve namene.

Rok isporuke

Isporuke se obavljaju u najkraćem mogućem roku, bez zaustavljanja. Vreme isporuke zavisi od odabrane rute, i može biti od 24h do 48h.

  • Iako se uvek preporučuje da se predmeti zaštite pre transporta, pogotovo lomljiva roba, kada je kombi transport u pitanju ne postoje zahtevi za pakovanje. 
  • Kombi transport je pogodan za bilo koju vrstu opterećenja. Špediteri koriste kombi kurirsku uslugu za prevoz širokog izbora robe: ličnih stvari, motocikala, paletizovane robe i još mnogo toga.
  • Prednost kombitransporta je idealan jer se duži predmeti mogu postaviti dijagonalno kako bi odgovarali vozilu. 

Mane kombi transporta

Kada su u pitanju mane kombi transporta, slobodno možemo reći da ih i nema puno. Međutim, i ovo malo mana moramo nabrojati.

Snaga – I sami znate da kombiji imaju manju snagu od svojih kamionskih kolega, što može biti problem ako imate velike terete za vuču.

Manja veličina tereta – Jasno vam je da u kombi ne možete staviti sve. Dakle, ograničeni ste veličinom ali i težinom robe.

Ukoliko niste sigurni koji da li da odaberete kombi transport ili transport kamionom, irma “General transport“ kupcima nudi procene i savete u vezi sa izborom transportnog vozila.

Naše iskustvo vezano za sve tipove transporta Vam stoji na raspolaganju. Možete zatražiti ponudu ili nas kontaktirati za više informacija i postaviti nam svoja pitanja, a mi ćemo Vam odgovoriti i prevesti Vašu robu maksimalno profesionalno. 

Categories: Međunarodni transport