Transport Poljoprivrednih Mašina

0 Comments

TRANSPORT  POLJOPRIVREDNIH MAŠINA

Visoka cena poljoprivrednih mašina i priključaka za poljoprivredne mašine je svima dobro poznata. Pronaći odgovarajuća, pogodna, jeftina, možda polovna sredstva za rad nije nimalo lak zadatak. Stvari postaju još teže ako tu mašinu koju kupimo treba da prevezemo od dobavljača do odredišta, bilo da je to privatno domaćinstvo ili poljoprivredno gazdinstvo Vaše kompanije.

Ako ste profesionalni poljoprivrednik, pre ili kasnije ćete se naći u situaciji da se morate osloniti na stručnjaka za transport poljoprivrednih vozila. Neke od takvih situacija su: kupovina nove ili polovne poljoprivredne mašine, učešće na nekom poljoprivrednom sajmu, slučaj potrebe za popravkom ili prenosom Vaše poljoprivredne mašine na daljinu. Jasno Vam je da zbog posebnosti poljoprivrednih mašina njihov transport mora biti obavljen preciznim postupkom.

Šta sve treba da znate o transportu poljoprivrednih mašina?

Pre transporta poljoprivrednog vozila, važno je razmotriti sledeće aspekte:

Tip vozila: Postoje razne vrste i veličine poljoprivrednih i stočarskih mašina – traktori, kombajni, guseničari, voćarski traktori, plugovi, balirke, sejalice, kosačice itd. Od njihove veličine zavisi i veličina i težina transportnog vozila. Nije isto prevoziti baštensku kosilicu i veliki poljoprivredni traktor.

Stanje vozila: Od stanja u kome se poljoprivredno vozilo nalazi, zavise i uslovi transporta. Naravno da nije potrebna podjednaka pažnja za prevoz savremenog traktora i traktora koji se prevozi na otpad, jer je odslužio svoj radni vek.

Mesto utovara i mesto isporuke su itekako važni faktori koji utiču na transport Vaše poljoprivredne mašine.

Ova tri osnovna elementa će omogućiti transportnoj kompaniji da precizno definiše cenu i ponudi Vam najprikladniji prevoz za Vaše potrebe. Što detaljnije navedete prevozniku ove informacije, cena će biti tačnija, a usluga bolje organizovana i izvedena.

Parametri koje treba obezbediti da bi se dobila detaljna procena transportnog vozila su: dužina, širina, visina i težina.

Za obavljanje ove vrste prevoza, potrebno je osloniti se na specijalizovane kompanije.

Usluga transporta poljoprivrednih mašina mora biti pouzdana i fleksibilna. Osoblje mora biti stručno i garantovati efikasan i precizan rad. Treba raditi metodično: nakon tačne analize karakteristika mašine kojom če se rukovati, treba izabrati najprikladniji kamion za premeštanje poljoprivrednog vozila i isporuku na odredište, poštujući rokove.

Najčešći zahtevi se odnose na transport poljoprivrednih traktora, buradi i vršalica.

U većini slučajeva se mašina samostalno popne na specijalizovanu platformu koristeći sistem rampi. U slučaju da postoji potreba za rastavljanjem točkova ili utovarom poljoprivrednog vozila bez sopstvenog pogona na kamion, interveniše se podizanjem dizalicom. 

Vozila koja se koriste za transport poljoprivrednih mašina i njihovih priključaka opremljena su specifičnom opremom koja omogućava transport traktora i dodatne opreme na jednostavan i siguran način.  

Kako odabrati transportnu kompaniju?

Postoje slučajevi u kojima je jednostavan kamion dovoljan za prevoz poljoprivredne mašine. Ali, biće slučajeva gde to neće biti moguće. Da bi bio izabran pravi nosač, moraju se proveriti sledeći segmenti:

Radni alati transportne kompanije: ako su ti alati visokih performansi (savremeni kamioni, GPS sistemi, sistemi protiv krađe itd), tim ćete biti sigurniji u kvalitet prevoza Vašeg vozila. 

Osiguranje: s obzirom na veliku vrednost poljoprivrednih mašina, neophodno je da transportna kompanija koja vrši prevoz Vašeg vozila ima osiguranje koje može pokriti njegovu vrednost. Pri tome ne zaboravite da predmeti koji ostanu u Vašem vozilu, a nisu njegov deo, ne podležu osiguranju.

Iskustvo: Izaberite proverenog  transportera, koji iza sebe ima velik broj uspešno obavljenih prevoza, jer su oni dobar pokazatelj iskustva kompanije.

Firma „General transport“ kupcima pruža prilagođena rešenja na osnovu njihovih potreba, čak i u slučaju međunarodnog prevoza poljoprivrednih mašina. Naše iskustvo vezano za svu potrebnu dokumentaciju Vam stoji na raspolaganju. Možete zatražiti ponudu ili nas kontaktirati za više informacija i postaviti nam svoja pitanja, a mi ćemo Vam odgovoriti i prevesti Vaše poljoprivredno vozilo.

Categories: Međunarodni transport