Međunarodni Transport Tehnike

0 Comments

Međunarodni Transport Tehnike

 

“General Transport”  nudi kompletan paket logističkih i transportnih usluga neophodnih za međunarodni transport tehnike kućnih aparata širom Evrope.

S obzirom na to da se ovde radi o izuzetno osetljivoj i krhkoj robi, moraju se uzeti u obzir pre svega karakteristike tereta, obim tereta, rute prevoza, tehničke karakteristike operacija utovara i istovara itd. 

Tehnika je roba koja je u tranzitu podložna mehaničkim oštećenjima. Stoga uslovi prevoza nužno uključuju unutrašnje i spoljne zaštitne mere.

Transport Tehnike

Drumski prevoz tehnike je univerzalan. Omogućava efikasan prevoz tehnike na fleksibilnim rutama i dozvoljava isporuku robe od vrata do vrata.

Neki uređaji su vrlo jednostavni za transport. Na primer, mikrotalasne pećnice, kuhinjski mikseri, usisivači i sl. su takvog oblika i težine, da omogućavaju prevoz većih količina bez problema.

Međutim, kada je reč o trasportu frižidera, zamrzivača, mašina za pranje i sušenje veša, mašina za pranje sudova, to je sasvim druga priča. Većih su dimenzija, veće su težine i zahtevaju sasvim drugačiju pripremu pre utovara. I ne samo to: veličina ovih uređaja je takva da je neophodno koristiti određena vozila kao što su, na primer,  kamioni sa ravnim platformama.To su uglavnom specijalizovani kamioni koji su dostupni samo kompanijama i profesionalcima koji se bave prevozom robe raznih vrsta. Upravo iz tih razloga, kod pojedinačne kupovine u maloprodaji, velike prodavnice izlaze u susret svojim kupcima i nude usluge isporuke takvog kupljenog proizvoda na kućnu adresu. 

Prilikom pripreme tehnike pre njenog transporta, jako je važno da se pažljivo spakuje.  Potrebno je odvojiti najmanje i najosetljivije delove, koji se moraju držati odvojeno i tako se zaštititi od oštećenja tokom prevoza.

Naravno, robu je neophodno osigurati protiv štete i krađe.  

Dokumenti koji prate realizaciju usluge međunarodnog transporta tehnike su putni nalog, tovarni list ili međunarodni tovarni list (CMR), dozvole za međunarodni transport, TIR karnet i dr.

“General Transport” Vam stoji na raspolaganju i nudi Vam profesionalne usluge konsultacija  u vezi sa osiguranjem i prevozom Vaše tehničke robe. Procene uvek preciziramo vrlo jasno, tako da kupci mogu na izuzetno precizan način znati troškove koji moraju nastati iz usluge prevoza, bilo da se radi o prevozu tehnike ili neke druge vrste robe.

 

Pozovite nas bez obaveza!

 

Categories: Međunarodni transport | Putovanje i Prevoz